Ölüdeniz Kumburnu Plajı

0
1194
Kumburnu plajı
Ölüdeniz Kumburnu Plajı

Kumburnu plajı

Fethiye Ölüdeniz arası yaklaşık olarak 11-12 km. mesafedir. Fethiye merkezden Taşyaka mahallesi üzerinden takip edeceğiniz çam ormanlarıyla çevrili yol sizi ilk önce Ovacık Hisarönü turizm bölgesine çıkaracak oradan dümdüz devam ederek Belcekız sahiline ulaşacaksınız. Sahile inmeden 300 mt. önceside sola dönen yolu takip etmeniz halinde ilk önce Kıdırak sahiline ulaşacaksınız ve sonrasında Faralya köyü ve Kabak koyuna kadar gidebilirsiniz. Diğer taraftan Belcekız sahiline indiğinizde sağa dönmeniz halinde resimlerdeki o muhteşem Ölüdeniz Kumburnu plajını karşınızda bulacaksınız.

Kumburnu plajı
Ölüdeniz fethiye

Kumburnu plajı herhangi bir otele ait plaj olmayıp, araçla yada yaya olarak günübirlik girilebilen bir kültür park alanıdır. Plajda ücretine mukabil şemsiye ve şezlong kiralayabilir, büfe ve kafelerden yiyecek ve içecek temin edebilirsiniz.

Kumburnu plajının içe bakan tarafı sığ ve dalgasız olup çocuklu ailelerin için tercih sebebi olmaktadır. Belcekız plajına bakan taraf nispeten dalgasız olup 3-4 mt. sonra derinleşmektedir.

Kumburnu plajının iç kısmında, kendisini temizleyecek herhangi bir akıntı yada dalga olmaması nedeniyle, koruma amacıyla yatların ve motorlu teknelerin yarımadanın iç kısmına giriş ve çıkışları yasaklanmıştır.

DİĞER LİNKLER

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here